Turnuri de răcire apă
                  de tip industrial 

 
 

Turnuri de răcire în circuit deschis destinate răcirii apei din procesele tehnologice.

Turnurile de răcire Boldrocchi fac parte din categoria de elită a turnurilor care pot răci apă cu temperaturi la intrare de până la 95ºC.

 

Turnul de răcire CMK, în circuit deschis, este compus din următoarele componente:

           

STRUCTURĂ DE SUSŢINERE şi de rigidizare din profile robuste din oţel carbon, zincate în baie după prelucrare.

 

MANTA din panouri autoportante din tablă zincată din oţel carbon.

 

VENTILATOARE montate pe aspiraţie, cu carcasa din oţel carbon zincat în baie după prelucrare. Rotorul, de tip axial, are pale cu profil aerodinamic şi este legat direct pe axul unui motor electric trifazat, având nivel de protecţie IP 55 pe toată carcasa, izolaţie clasa F, construit conform normelor IEC 72 şi IEC 34.I.

 

CAPAC din răşină de cea mai bună calitate realizat prin presare. Capacul este ulterior protejat, în faza de formatare, prin aplicarea unui strat de material impermeabil, special.

 

CADRE INTERNE DE SUSŢINERE din profile de oţel zincat în baie după prelucrare.


SUPRAFAŢA DE SCHIMB compusă din mai multe secţiuni.
Fiecare secţiune este construită din PVC sau PP laminat, ondulate pe diagonală şi unite prin cute alternative, astfel încât să garanteze cel mai bun contact între fluide, apă/aer şi cu o rezistenţă limitată la trecerea aerului.

 

SISTEM DE DISTRIBUŢIE A APEI este de tipul "fără duze", constituit din unul sau mai multi colectori principali, din colectori secundari din ţeava de otel carbon zincat în baie după prelucrare şi din distribuitori cu gravitaţie, care prezintă risc redus de obturare, din oţel inoxidabil AISI 304, fixaţi prin sudură la colectorii secundari care, fără a necesita nici un fel de întreţinere, şi cu pierderi de sarcină reduse, asigură o distribuire uniformă a apei pe toată suprafaţa de schimb.

 

SEPARATOR DE PICĂTURI din PVC, compus din mai multe secţiuni  uşor demontabile. 


GRILĂ DE SUSŢINERE a suprafeţei de schimb constituită din profile metalice plane, zincate în baie după prelucrare. Grila  robustă are şi funcţia de a garanta siguranţa personalului  însărcinat cu întreţinerea internă a turnului.
Jaluzele de protecţie cu ample deschideri de intrare a aerului, realizate din tablă zincată cu grosimea de 20/10 mm şi fixate pe profilele structurii cu buloane.

 

Turnurile model CMK se produc în trei versiuni:

·                     CV – model cu bazin;

·                     SV – model fără bazin, dar cu postament;

·                     US – model fără bazin şi fără postament;

 

Modelul CMK CV:

În instalaţii simple, în care este posibilă montarea turnului în punctul cel mai înalt, se poate instala un echipament dotat cu propriul bazin pentru colectarea apei. În cazul în care instalaţia funcţionează şi iarna, trebuie să se ia măsurile de precauţie necesare pentru evitarea pericolului de îngheţ (izolarea tubulaturii, rezistenţe anti-ingheţ montate în bazine, etc).

 

BAZINUL DE COLECTARE APĂ este construit cu o manta din panouri autoportante din tablă zincată din oţel carbon, ranforsate cu profile  adecvate şi fixate cu buloane zincate şi garnituri. La bazinul montat, legăturile între panouri sunt etanşeizate ulterior, pe partea interioară prin aplicarea unui lichid de etanşeizare. Fac parte integrantă din bazin şi secţiunile de aspiraţie a aerului pentru protecţia carora sunt montate jaluzele din tablă de oţel  carbon, zincată, care exercită şi o eficace acţiune anti-vânt

 

Bazinul este dotat cu:

·                     racord de ieşire apă sudat, dotat cu filtru apă de tip anticavitaţie;

·                     racord de recirculare, filetat, dotat cu robinet cu plutitor;

·                     racord de prea plin, sudat;

·                     robinet de golire, sudat.

 

Modelul CMK SV:

În instalaţiile mai complexe ar putea fi util să se dispună de unul sau mai multe bazine realizate din zidărie, îngropate sau la nivelul solului, care să colecteze toată apa din instalaţie cu pompele oprite, asigurând o utilizare mai uniformă a turnului. Ar putea fi deci util să se folosească turnuri fără bazin propriu, montate deasupra unui bazin confecţionat din beton, destinat colectării apei răcite. Dacă este posibil, turnurile ar trebui să păstreze postamentul propriu, astfel incât să aibă funcţionarea separată de nivelul  apei în bazin şi să se îndepărteze pe cât posibil, intrarea aerului uscat din apa de dedesubt.

 

Modelul CMK US:

Acolo unde, motive economice şi/sau comerciale o recomandă, turnurile pot fi furnizate fără bazin şi fără postament. Acestea vor trebuie poziţionate astfel  încât să asigure întotdeauna trecerea aerului.

Modelul CMK US este dotat cu cadru de bază şi de rigidizare, din oţel zincat pentru a facilita  ancorarea turnului.

 

Buloane zincate, garnituri de sigilare pentru asamblarea tuturor componentelor.

 

Click aici pentru prospectul turnurilor CMK (PDF)

 

prin Thermplus Srl

        

 

 

0040.21.332.02.50
0040.21.332.02.80
0040.74.009.06.09
0040.72.264.42.77
BUCUREŞTI, ŞOS. OLTENIŢEI,
NR. 105A,
CORP C1
SECTOR 4
CENTRUL DE AFACERI BUCURESTI-SUD

2010 - 2020 Thermplus Srl. Toate drepturile rezervate.

Informaţiile conţinute sunt cu titlu informativ şi pot fi schimbate fără aviz prealabil.